Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Op vrijdag 12 mei 18.00 uur hing er nog een donkere wolk boven Mariaheide. Zou de kermis letterlijk en figuurlijk in het water vallen? Het tegenovergestelde bleek waar: de 68e editie van Kermis Mariaheide werd een groot succes!

‘Wij kijken terug op een zonnige, leuke en drukke kermis met veel enthousiaste reacties van ouders en kinderen. Wij vinden de kermis in een dorp een mooi moment om als inwoners van Mariaheide samen te komen. Door het organiseren van een aantal nevenactiviteiten hoopten we meer en vaker bezoekers te trekken. En dat is gelukt!’ aldus de kermiscommissie. ‘Uiteindelijk hebben we als doel dat de kermis kan blijven bestaan, zo’n gezellige traditie moeten we kunnen behouden’.

Meteen in de stemming
Ronnie Ballonnie wist de stemming er vrijdagavond voor de kinderen al goed in te brengen. Hij maakte giraffen, dinosaurussen en olifanten. Niets was hem te gek. De kinderen die een kleurplaat in kwamen leveren, gingen met een muntje van de rups en een mooi ballonnen knutsel tevreden naar huis.

230506 Kermis 1   230506 Kermis 2

Raad de plaat
Later die avond zat D’n Brouwer lekker vol - met Mariaheis’ en buitendorps publiek - om te genieten van de Muziek Bingo. Het thema van de avond was Top 2000, dus er was muziek voor jong en oud. Er werden 4 rondes gespeeld. Iedere keer een extra horizontaal rijtje voor lekkere prijzen. Zo speelde het publiek voor een emmer popcorn (van de kermis natuurlijk), een doos Flügel, een paar porties kibbeling en de hoofdprijs bestond uit een meter bier en een dienblad vol Mango Shotjes. De hoofdprijs werd echter in de wacht gesleept door een minderjarige. Gelukkig wist Martijn Brouwers snel te improviseren, werd er een alternatieve prijs geregeld en speelden we verder voor de volle kaart. Bingo viel bij 4 personen tegelijk. En ook dat werd geregeld, iedereen viel in de prijzen. Bijna dan, want Pim moest als straf voor een valse bingo, een liedje op het podium zingen.

We eindigden de avond met een gezellige afterparty en kijken terug op een succesvolle 1e muziekbingo.

230506 Kermis 3  230506 Kermis 4

Met z’n allen
Zaterdagmiddag stond de kermis er mooi bij in het zonnetje. De rups, touwtje trekken, blikgooien, zweefmolen, munten schuiven, verse vis, oliebollen en een nostalgische draaimolen. Binnen in D’n Brouwer werd een mini playback & dansshow georganiseerd. Onder leiding van DJ Giesco wisten alle artiesten de zaal op z’n kop te zetten. Er waren verschillende optredens van Kinderen voor Kinderen, Snollebollekes en Flemming. En als kers op de taart; kleine Jolein van twee jaar die een solo showtje gaf op het nummer Ziggzagg.

Vooraf gingen de kinderen in de visagie en na het optreden werden ze verwend met een zak popcorn. De middag werd afgesloten op de manier zoals Henny Huisman dat deed: met z’n allen op het podium. Met z’n allen, met z’n allen, met z’n allen…

230506 Kermis 5  230506 Kermis 6 

230506 Kermis 7

Mariaheide krijgt kleur

Nadat de moeders in de ochtend verwend waren, werd zondagmiddag om 14.00 uur de kermis geopend met een pannaveldje (dank SCMH voor het lenen) en een 5 bij 5 meter stoepkrijtschilderij. De contouren, de kleurnummers en de legenda van het schilderij zijn in de ochtend aangebracht en de kinderen konden de hele middag naar hartenlust kleuren met stoepkrijt. En zeg nou zelf; het eindresultaat mag er zijn!

230506 Kermis 8  230506 Kermis 9 

230506 Kermis 10

Dat Mariaheise kinderen kunnen kleuren, dat weten we. Want om 16.00 uur werden door de dorpsraad de 17 prijswinnaars van de kleurwedstrijd uit de Heise krant bekend gemaakt

PSZ 1e prijs Mels vd Broek
  2e prijs Flo van Son
Groep 1 1e prijs Fenne Caspers
  2e prijs Novan Tausch
Groep 2 1e prijs Tjeu Brouwers
  2e prijs Nora Coppens
Groep 3 1e prijs Lot Vanthoor
  2e prijs Dries van Katwijk
Groep 4 1e prijs Jop vd Berg
  2e prijs Liz van Duijnhoven
Groep 5 1e prijs Tim Vissers
  2e prijs Stijn Schepers
Groep 6 1e prijs Senne Bannink
  2e prijs Loes Dobbelsteen
Groep 7 1e prijs Luus van Os
Groep 8 1e prijs Lies Kanters
  2e prijs Geeke van Asseldonk

230506 Kermis 11

Kinderen blij, ouders gezellig op het terras en een bomvolle kermis in de warme middagzon. Wat wil je nog meer?

Voor iedereen een oliebol
Maandagmiddag stond de ‘versier je fiets-step of skelter tocht – op het programma. Om 15.00 uur stonden er 45 kinderen klaar met hun versierde voertuig. Zelfs BSO de Boks was met verschillende kindjes van de partij. De bewoners van Struikhei, Ringoven, Kruisstraat en Ericastraat hadden de straat mooi versierd en we werden zelfs door Mieke van Heesch verrast met een kraampje met snoepjes voor alle kinderen. De kinderen werden toegejuicht vanaf de straatkant en klaarovers hielpen oversteken. Zo werd het een leuke, kleurrijke en veilige fietstocht.

Na 1.5 km was het tijd voor een verwennerij. Alle kindjes werden getrakteerd op een oliebol met lekker veel poedersuiker. En mochten natuurlijk voor de laatste keer nog een rondje in de draaimolen, rups of zweefmolen.

230506 Kermis 12  230506 Kermis 13  230506 Kermis 14

Kermis 2024
Volgend jaar vindt de 69e editie van Kermis Mariaheide plaats van vrijdag 3 t/m maandag 6 mei. Een weekje eerder dan dat we gewend zijn. Zet dus alvast in je agenda.

Nicole & Martijn Brouwers, Sandy Arts, Miek de Wit en Rian Bouwmans willen alle kinderen en ouders bedanken voor hun enthousiasme. ‘Want als je iets organiseert, dan is het wel heel leuk als er dan zoveel mensen meedoen. Zo zie je maar weer: succes maak je samen!’

230506 Kermis 15

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top