MARIAHEIDE - Dankzij een puike tweede helft won SCMH de avond-inhaalwedstrijd tegen SJO/SSA Vesta '91na een 0-1 achterstand, met 3-1. Hiermee toonde het geplaagde team van trainer Stan Vos karakter en kon het drie belangrijke punten bijschrijven.

Ondanks de slagregens van afgelopen dagen en uren voorafgaand aan de wedstrijd, kon er toch gevoetbald worden op sportpark Spoorzicht na goedkeuring van de consul. Onder het kunstlicht van veld drie zagen de toeschouwers een boeiende wedstrijd tussen de nummers acht en negen van de ranglijst. In de eerste helft zat het spreekwoordelijke venijn hem in de staart. De bezoekers hadden het overwicht in de eerste helft maar kwamen moeizaam tot kansen. Net toen SCMH een sterke eindfase kende van de eerste helft, viel de goal aan de andere kant. Een listig genomen vrijetrap stuiterde onder de Heise keeper door en dat betekende de 0-1.

Maar SCMH kwam zeer gemotiveerd uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf. De Groene Wolven deden hun geuzennaam eer aan en zetten de wedstrijd volledig op zijn kop. SCMH trok ten aanval en al snel ging Roy van den Bogaard in de zestien over de knie: penalty. Tijme van den Broek schoot vanaf elf-meter onberispelijk binnen: 1-1. SCMH rook bloed en ging op jacht naar meer. Na gebuffel op het middenveld stuurt Roy van den Bogaard Roel Bekkers op snelheid weg. Over de rechterflank snelt Roel voorbij aan zijn bewaker en laat de keeper vervolgens kansloos met een schuiver in de verre hoek: 2-1. De gasten proberen nog wel iets terug te doen, maar de Groene Wolven geven geen krimp. Achterin staat het als een huis onder leiding van Tom van den Nieuwenhuizen in de goal. Alsof hij na al die jaren nooit is weggeweest uit het eerste elftal.
Koen Verhagen maakt aan alle illusies van Vesta '19 een eind, door na een mooie Heise aanval de bal achter de keeper te werken en daarmee de eindstand op 3-1 te bepalen.

Verslag: Ron van de Laar

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top