Gezien de stand op de ranglijst in deze 4e klasse zou het voor SCMH op deze zondagmiddag een zware dobber kunnen worden. En uiteindelijk klopte dat ook, maar er ging erg veel aan vooraf.

Mariahout startte sterk en creëerde al meteen een overwicht op het veld. Het toch wel jeugdige SCMH kon met pijn en moeite de fysiek sterke tegenstander maar moeilijk tegenhouden. Al na 8 minuten werd een corner vanaf links rechtstreeks in de verre hoek gekruld. Een prachtige goal maar wel voor de tegenstander. Invaller keeper Tom van den Nieuwenhuizen was kansloos op deze bal.

Maar het werd nog erger. Vrij snel na de eerste goal, in de 13e minuut, weer vanuit een corner die in twee fases genomen werd. Een afstandsschot dwars door alles en iedereen in het strafschopgebied en zie daar zomaar 0-2. Pas na deze tweede goal begon SCMH zich iets te herpakken, het spel werd wat beter maar nog steeds had Mariahout de overhand.

Als dan ook nog de laatste man Stijn de Korte met een enkelblessure moet uitvallen en wordt vervangen door Clint Bekkers, moet achterin alles omgezet worden bij een team dat toch al onder druk staat. Het spel van SCMH werd steeds meer vanuit een gesloten verdediging proberen de snelle Roel Bekkers te bereiken. Het werd iets gevaarlijker maar de ervaren verdedigers van Mariahout gaven geen krimp.

Tot de dertigste minuut. Clint Bekkers werd op rechts vrijgespeeld en wat als een voorzet richting strafschopgebied was bedoeld, overkwam Clint. De bal verdween prachtig, buiten bereik van de keeper, in de verre hoek: 1 – 2 was de nieuwe stand. SCMH schakelde een tandje bij en in deze periode werd ze gelijkwaardig aan Mariahout. In de 40e minuut snelde Roel Bekkers op een dieptepass alleen richting keeper. De laatste man van Mariahout kon hem alleen door een overtreding stoppen en terecht gaf de goed leidende scheidsrechter hiervoor rood. Mariahout moest met 10 man verder.

Het spel is nu gekanteld. Mariahout trekt zich terug en loert nu op de counter en SCMH mag aanvallen. Echter de voorwaartsen van SCMH zijn niet opgewassen tegen de fysiek sterkere spelers van Mariahout. Enkele kleine kansen ontstaan wel maar veel meer dan steeds maar weer hoge voorzetten in het strafschopgebied komen de mannen uit de Hei niet.

Sven Manders komt voor de moegestreden Rick van Asseldonk. Tom Brons komt Niels van Vught vervangen. Aan inzet valt het team van trainer Vos niet te verwijten, maar de kwaliteit om dit 10-tal van Mariahout pijn te doen, is er vandaag niet.

Toch is er nog hoop als in de 78e minuut Paul Daandels vanuit een voorzet van links de 2-3 inkopt. Maar als dan in de 90e minuut, door een snelle uitval Mariahout de 2-4 inschiet, weten de spelers en supporters dat de punten vandaag mee naar Mariahout gaan. Volgende week, uit tegen FC Uden een nieuwe kans op vaster in de middenmoot te komen staan.

Verslag: Theo Raijmakers

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top