Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

We willen namens de kermiscommissie alle kinderen en ouders bedanken voor hun bezoekjes, betrokkenheid en enthousiasme aan de kermis in Mariaheide!

Wij vinden het belangrijk dat zo’n gezellige traditie als een kermis kan blijven bestaan. Ook dit jaar hebben we door de organisatie van een aantal nevenactiviteiten meer en vaker bezoekers naar de kermis kunnen trekken. Het is echt super leuk, dat als je iets organiseert, er zoveel mensen komen. Zo zie je maar weer: succes smaak je samen!’ aldus Nicole en Martijn Brouwers, Sandy Arts, Miek de Wit en Rian Bouwmans

Eerste ritje was gratis
De kinderen mochten vrijdagavond 3 mei hun kleurplaat inleveren bij D’n Brouwer. Als dank kregen zij een ritje in een kermisattractie naar keuze. De allerkleinsten kozen de draaimolen en de andere kinderen renden naar de botsauto’s.

De ouders waren later die avond aan de beurt. Om 20.30 uur stroomde D’n Brouwer vol voor de Muziek Bingo. Het thema dit jaar was: Foute uur. Bij het eerste nummer ‘van Links naar Rechts’ ging het dak er al af. We speelden 4 rondes, met ieder horizontaal rijtje een prijs te winnen. Van popcorn, tot kibbeling, wafels met chocolade en een meter bier en wijn.

240511 Kermis 1

Vorig jaar hadden we 65 kaarten verkocht, dit jaar 148 in de voorverkoop. Op de avond zelf hebben we de 2 laatste kaarten kunnen verkopen. De opbrengst gaat naar de organisatie van de nevenactiviteiten van 2025.

We sloten vrijdagavond af met een optreden van Sander Bekkers. Het foute uur zorgde ervoor dat iedereen goed in de stemming was. Sander Bekkers speelde tot diep in de nacht en door het enorme succes, hebben we hem al in optie staan voor volgend jaar! Helaas hebben we weinig foto’s van vrijdagavond. Of de foto’s die er waren, die waren niet geschikt om te plaatsen 😊

Ronnie Ballonnie
Dit jaar stonden er 7 zaken op de kermis. Oliebollen, vis, snoep, touwtje trekken, grijpen, botsauto’s en de draaimolen. De 8e attractie was wel Ronnie Ballonnie weer. Hij kon dit jaar lekker buiten op het terras zitten. Hij wist de meest uiteenlopende figuren te knopen en menig glimlach op de gezichtjes van de kinderen te toveren.

240511 Kermis 2

Zaterdag tegen het eind van de middag begon het wat te regenen. Plotsklaps kwam er een einde aan de kermis en vluchtten bezoekers naar huis. Maar die avond kwam alles weer op gang toen het optreden van Stormz begon. Wat een geweldig gezellige avond hebben we met z’n allen gehad.

Photobooth en pannaveldje
Zondag scheen de zon weer volop. Om 12.00 uur hebben we met z’n allen de kampioenswedstrijd van PSV in D’n Brouwer gekeken. Om 14.00 uur ging de kermis open en werd er veel op het pannaveldje gevoetbald en gebruik gemaakt van de Photobooth.

240511 Kermis 3 240511 Kermis 4

Vind je het leuk om je foto’s van de photobooth digitaal te ontvangen? Stuur dan een appje naar Rian Bouwmans met je emailadres erbij, dan sturen we ze toe!

Winnaars kleurwedstrijd
Om 16.00 uur werden de winnaars van de kleurplaat bekend gemaakt door de dorpsraad. Veel plezier met de prijzen!
240511 Kermis 5

PSZ 1e prijs Melle van Helvoirt
  2e prijs Ties Breeuwer
Groep 1 1e prijs Joe de Wit
  2e prijs Mels vd Broek
Groep 2 1e prijs Leia Rijk
  2e prijs Diem van Asseldonk
Groep 3 1e prijs Tjeu Brouwers
  2e prijs Liz Goudman
Groep 4 1e prijs Mara Uijens
  2e prijs Saar van Heesch
Groep 5 1e prijs Norah de Wit
  2e prijs Lot van Son
Groep 6 1e prijs Guusje Diks
  2e prijs Gies Brouwers
Groep 7 1e prijs Pleun van Esch
  2e prijs Senne Bannink
Groep 8 1e prijs Luus van Os
  2e prijs Tess Gevers

Voor iedereen een oliebol
Maandagmiddag stond de ‘versier je fiets-step of skelter tocht – op het programma. Dit jaar zijn we in 2 etappes gaan fietsen en werd het weer een leuke en kleurrijke fietstocht met meer dan 40 kinderen.

Na 1.5 km was het tijd voor een verwennerij. Alle fietsers werden getrakteerd op een oliebol met lekker veel poedersuiker. En mochten natuurlijk voor de laatste keer nog een rondje in de draaimolen of botsauto’s.

240511 Kermis 6 240511 Kermis 7

Kermis 2025
Volgend jaar vindt de 70e editie van Kermis Mariaheide plaats van vrijdag 9 tot en met 12 mei. Zet dus alvast in je agenda.

Bedankt voor jullie enthousiasme. Succes maak je samen!

240511 Kermis 8

Nicole en Martijn Brouwers, Sandy Arts, Miek de Wit en Rian Bouwmans

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top