Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

As zondag 26 mei is het zover. De première van de documentaire: Meierijstad: Kroniek van een stad in wording ?

Het is een ware zoektocht geweest beginnend bij de kleinst mogelijk samenstelling van ‘n gemeenschap tot aan de totale gemeenschap die Meierijstad nu vormt.

Allerlei gebeurtenissen, cultureel, maatschappelijk, recreatief en industrieel, toen, nu en in de toekomst zijn langs een menselijke meetlat gelegd om duidelijk te maken wat het met die mensen en die gemeenschap heeft gedaan, doet en gaat doen.

De mogelijke opbrengst van die zoektocht: Het gezicht van Meierijstad.
Een veelbelovende en gelikte documentaire volgens het Brabants Dagblad van zaterdag 11 mei j.l. en in Stadskrant Veghel, MooiRooi, MooiSchijndel van woensdag 22 mei, Column van Hans van der Wijst over de documentaire:

“ Kon weleens een memorabel document zijn. Want hoe ziet Meierijstad er over pakweg 10 jaar uit“ en verder wat het mogelijke toekomstbeeld kan zijn.

Het kan nog……. Je kunt tickets bestellen voor de première op: https://www.kroniekmeierijstad.nl/tickets/

240515 Kroniek meierijstad

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top