Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Vorig jaar was er voor de bewoners van Van Haarenstaete een eigen Wandel Driedaagse. Dit was een grandioos succes dankzij de inzet van veel vrijwilligers en door het prachtige weer. Dit jaar werd het een tweedaagse op 19 en 20 juni. Misschien hebt u de bewoners wel gezien. Er waren twee mooie routes van elk een kleine twee kilometer uitgezet.

We hebben de tennis- en padelbanen van de Krekel bezocht en de vijvertuin van Jan van Os. De wandeling werd door de meeste bewoners in de rolstoel afgelegd, maar er waren ook een paar goede wandelaars. Iedere bewoner had een eigen maatje. Beide avonden was er een pauze ingelast. Geweldig hoe we op de pauzeplaatsen ontvangen zijn met koffie, fris, gebak en hapjes. En dat voor maar liefst 50 gasten. Het was dit jaar geweldig wandelweer. Bij de ‘finish’ op de tweede avond kreeg iedereen een bloem. Ook de vrijwilligers natuurlijk. De gespecialiseerd medewerkers welzijn van Van Haarenstaete hebben veel waardering voor alle onmisbare vrijwilligers die dit mogelijk maken. Hartelijk dank allemaal.


Rolstoelen huren
Een vrijwilligster vertelde ons enthousiast: ‘De wandel tweedaagse was perfect en met aandacht georganiseerd. Onderweg werden we verrast door de mooie plekjes in Mariaheide. Tijdens de pauze werden we gastvrij ontvangen en kregen we op dag 1 lekkere snacks en op dag 2 heerlijke taart. De sfeer was heel goed en aan alles was gedacht. Van poncho's tot een bloem bij de 'finish'. Volgend jaar hebben mijn man en ik al toegezegd dat we tien rolstoelen huren, zodat nog meer bewoners mee kunnen.’ Een andere vrijwilliger gaf aan: ‘Het geluk zit in de kleine dingen.. zoals de (baby)eendjes bij familie De Koning’. Volgend jaar ziet u ons vast weer in juni in grote getale door de straten van Mariaheide wandelen.

240607 Wandel 2 daagse  240609 Wandel 2 daagse

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top