Afscheid Joep van Helvoort
In de laatste bestuursvergadering van 2023 heeft de Dorpsraad afscheid genomen van Joep van Helvoort. Bijna twaalf jaar een zeer verdienstelijk lid, sinds 2015 ook penningmeester.

Beste inwoners van Mariaheide

We houden u via de Heise krant en de website www.mariaheide.nl regelmatig op de hoogte van onze activiteiten. Maar daarnaast gebeurt er achter de schermen ook nog veel wat u niet ziet of leest. Maar onze dorpsraad is al enige tijd niet op volle sterkte. Wat ook betekent dat we met te weinig mensen teveel taken hebben. We zouden nog veel meer willen betekenen voor Mariaheide.

Vrijdag 30 juni na de opening van de Eco-Wadi heeft de Dorpsraad ook hun nieuw logo onthuld.

Zaterdag 10 juni ontving de Welkomstgroep van de Dorpsraad haar nieuwe inwoners. Ondanks de hoge temperatuur was iedereen toch gekomen. Het was een gezellige bijeenkomst, waar de nieuwelingen elkaar konden leren kennen en een korte presentatie over ons dorp kregen te zien.

In de bijlage vindt u de volgende verslagen.

- Verslag van de 52e dorpsraad vergadering

- Jaarverslag 2022 - 2023

2023 IMG 1836

Attachments:
Download this file (52e Openbare Vergadering Verslag.pdf)52e Openbare vergadering verslag[ ]457 kB
Download this file (2022-2023 Jaarverslag.pdf)2022-2023 Jaarverslag[ ]2046 kB

Ook op het kerkplein van Mariaheide werd op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd aangeboden. Het weer was wat onbestendig, maar we hebben het gelukkig toch droog gehouden. Mede dankzij de kraam van de gemeente.

Het zal u niet ontgaan zijn dat Mariaheide een Eco Wadi / Pluktuin rijker is. Er is met man/vrouw en macht gewerkt aan dit geweldig mooie initiatief, mede ondersteund door de Dorpsraad Mariaheide.

De collecteweek van Goede Doelen Mariaheide is zeer succesvol verlopen, wat heeft geresulteerd in een totaal opbrengst van: € 11.155,50 !

Niet dat er geen zwerfvuil ligt langs onze straten en wegen. Natuurlijk hebben we daar ook last van. Zeker langs de verbindingswegen met Veghel en Uden en vooral langs de Stadsontsluitingsweg naar de A-50. Toch moet het opvallen dat over het algemeen onze straten er netjes bij liggen.

Op initiatief van de Dorpsraad is er een fraaie plaquette geplaatst op het Dobbelsteenplein.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top