Vrijdag 30 juni na de opening van de Eco-Wadi heeft de Dorpsraad ook hun nieuw logo onthuld.

Zaterdag 10 juni ontving de Welkomstgroep van de Dorpsraad haar nieuwe inwoners. Ondanks de hoge temperatuur was iedereen toch gekomen. Het was een gezellige bijeenkomst, waar de nieuwelingen elkaar konden leren kennen en een korte presentatie over ons dorp kregen te zien.

In de bijlage vindt u de volgende verslagen.

- Verslag van de 52e dorpsraad vergadering

- Jaarverslag 2022 - 2023

2023 IMG 1836

Attachments:
Download this file (52e Openbare Vergadering Verslag.pdf)52e Openbare vergadering verslag[ ]457 kB
Download this file (2022-2023 Jaarverslag.pdf)2022-2023 Jaarverslag[ ]2046 kB

Ook op het kerkplein van Mariaheide werd op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd aangeboden. Het weer was wat onbestendig, maar we hebben het gelukkig toch droog gehouden. Mede dankzij de kraam van de gemeente.

Het zal u niet ontgaan zijn dat Mariaheide een Eco Wadi / Pluktuin rijker is. Er is met man/vrouw en macht gewerkt aan dit geweldig mooie initiatief, mede ondersteund door de Dorpsraad Mariaheide.

De collecteweek van Goede Doelen Mariaheide is zeer succesvol verlopen, wat heeft geresulteerd in een totaal opbrengst van: € 11.155,50 !

Niet dat er geen zwerfvuil ligt langs onze straten en wegen. Natuurlijk hebben we daar ook last van. Zeker langs de verbindingswegen met Veghel en Uden en vooral langs de Stadsontsluitingsweg naar de A-50. Toch moet het opvallen dat over het algemeen onze straten er netjes bij liggen.

Op initiatief van de Dorpsraad is er een fraaie plaquette geplaatst op het Dobbelsteenplein.

Aan de hand van de uitkomst van de vorig jaar uitgevoerde leefbaarheidsenquête blijkt dat er behoefte is binnen Mariaheide aan een ontmoetingsplek, meer groen en activiteit.
Naar aanleiding hiervan hebben een aantal bewoners van Mariaheide de handen ineengeslagen. Zij willen op een ecologisch verantwoorde manier vergroening en verduurzaming combineren met biodiversiteit. Dit in de vorm van een Eco Wadi / Pluktuin op de Ringoven aangrenzend aan de Versantvoortstraat.

 

We hebben in de afgelopen maanden al enkele keren gesproken over de leefbaarheid en veiligheid in ons dorp. We vroegen om uw medewerking en gelukkig zijn er al enkele reacties gekomen. Van mensen die een initiatief mee op willen pakken. Dat is heel welkom en ook weer een stimulans om anderen te vragen mee de schouders hier onder te zetten. Wilt u, met name op het gebied van VERKEERSVEILIGHEID in de woonwijken, ook nog aansluiten, dan kunt u nog contact opnemen. Dan kunnen we voor dit belangrijke onderwerp alvast een team vormen, dat aan de slag kan. U kunt ook binnenlopen op onze maandelijkse inloopavond (1e maandag van de maand om 19.30 uur) in D’n Brak. Of iemand aanspreken van het bestuur. Zie www.Mariaheide.nl

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top