Op initiatief van de Dorpsraad is er een fraaie plaquette geplaatst op het Dobbelsteenplein.

dorpsraad 1(2)

De lelijke achterkant van de ‘stadsplattegrond’ was ons een doorn in het oog. De afbeelding, naar ontwerp van Hans van Hoof, herinnert ons aan de baileybrug die eens op deze plek stond. En die symbool stond voor de vele dodelijke slachtoffers op de gevaarlijke provinciale weg.
U vindt er ook een overzicht van de attentietegels, die afgelopen jaar geplaatst zijn in het dorp, zeven in totaal. De moeite waard dus om even stil te staan bij het bord. Binnenkort gaan we de omlijsting nog wat oppimpen en ook de bestrating mag een schoonmaakbeurt hebben. Wordt vervolgd dus.

230304 Plaquette Dobbelsteenplein

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top