Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

INWONERS UIT MEIERIJSTAD KUNNEN OOK IN 2024 WEER MEEDOEN MET HET NK TEGELWIPPEN

 Gemeenten Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad en Oss gaan ook dit jaar de strijd met elkaar aan tijdens het NK Tegelwippen. In 2023 kwam gemeente Meierijstad als winnaar uit de bus met ruim 13.875 gewipte tegels. Welke gemeente gaat er dit jaar met de winst vandoor?


Wethouder Jan van Burgsteden: “Winnen van een andere gemeente is leuk, maar het draait bij het kampioenschap natuurlijk om een hoger, gemeenschappelijk doel. Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte volgen elkaar op. Het veranderende klimaat is een zaak van de lange termijn, maar maatregelen van vandaag hebben morgen al effect. Wij kunnen daarbij de hulp van onze inwoners goed gebruiken, dus doen we graag een oproep aan alle inwoners van Meierijstad om tegels te vervangen door groen”.


Gratis tegels inleveren bij de milieustraat en Inruilactie in mei
Iedereen kan meehelpen door overbodige tegels te wippen uit de tuin en te vervangen door meer vaste planten, bloemen en bomen. Inwoners kunnen deze tegels aanmelden, zodat ze meetellen bij de Tegelteller van gemeente Meierijstad. De tegels kunnen gratis worden ingeleverd bij een van onze milieustraten. In mei krijgen inwoners moestuinzaden in ruil voor tegels.


Container op kosten van gemeente
Inwoners die (samen met de buren) meer dan 200 tegels of 20 m2 vervangen door groen kunnen op kosten van de gemeente een container bestellen. Dit geldt alleen voor tegels en stenen uit tuinen en het is niet de bedoeling dat ze worden vervangen door andere tegels.


Winactie “Plant je mee voor een fleurige straat”
Voor inwoners die samen met hun buren minimaal 20m2 aan tegels uit de voortuinen halen is er een winactie. De straat maakt daarbij kans op gratis aanleg van beplanting in de voortuinen. Inwoners kunnen zich voor 30 juni 2024 aanmelden voor de winactie “Plant je mee voor een fleurige straat”.


Voorwaarden en aanmelden
Inwoners kunnen tot en met 31 oktober 2024 meedoen aan het NK Tegelwippen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.meierijstad.nl/tegelwippen.

240406 Tegelwippen

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top