Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Het Veghelse Circus Caps viert op 6 juli zijn 10-jarig bestaan in het Julianapark in Veghel. Van 10.30 uur tot 16:00 uur wordt daar een bijzonder festival georganiseerd.

 Het jarige Circus Caps heeft al vele malen opgetreden, zoals bij de opening van gesteund door onder andere donaties van “Vat Oe Fiets”, gemeente Meierijstad en de “Krollenloop”.

De deelnemende artiesten; talenten van mensen met een beperking, zullen op deze dag nieuwe mogelijkheden ontdekken door het volgen van diverse kunstworkshops, zoals podiumdans, circustheater, percussie, straattekenen en nog veel meer. Daarna laten de verschillende groepen en artiesten uit Meierijstad en omgeving hun kunsten zien aan het grote publiek.

240603 Circus cap1

Onder andere de Special Heroes van JB Dance uit Veghel onder leiding van Heidy Weijtens zullen optreden. Het theater de Verbeelding uit Uden is te gast met een optreden, en “Buitengewoon”, een circus-inclusieproject
van Circusstad Rotterdam, treedt op met de veghelse Circus Caps-artiest Luc van Lieshout. Natuurlijk ontbreekt een presentatie van het jarige Circus Caps niet.

240603 Circus cap2

De voorstellingen worden ondersteund door professionele artiesten zoals Nancy van Heeswijk met haar Zuster Begonia act, Hanneke van Bakel als juf Jolijn, luchtacrobate Mila en circustheatermaker René Hildesheim.

240603 Circus cap3

Het volledige programma met alle voorstellingen is te vinden op de site van Fabriek Magnifique (www.fabriekmagnifique.nl). Het talentenfestival is een partner van Fabriek Magnifique en vindt plaats op het festivalterrein in het Julianapark in Veghel.


Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het VSB-fonds, Handicap.nl, gemeente Meierijstad, het Cultuurfonds en stichting SFO

240603 Circus cap4.

Ben jij een talent en wil je ontdekken wat je allemaal kunt? Wil je meedoen met de workshops en de lunch (dit alles gratis!)? Scan dan deze QR-code en schrijf je in. Na de lunch gaan we samen naar de voorstellingen kijken.
Vanaf 13:45 uur is iedereen uit Meierijstad en de verre omstreken welkom om naar het uitgebreide programma te komen kijken. Lukt het niet met inschrijven, heb je behoefte aan extra informatie of zijn er nog vragen? Mail dan gerust naar: .


We hopen jullie zaterdag 6 juli te zien in het Julianapark!
Namens de stichting de Vrienden van Poehaa, organisator van dit evenement,
Chantal Wolters & René Hildesheim

240603 Circus cap5

Iedereen heeft talent! Zoals Nena uit Veghel links op de foto. Zij houdt van theater en muziek. Ze speelt in een band en doet mee met het straattheater, een echt Talent!

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top