Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

In een dementievriendelijke gemeente draait het om het gemakkelijker maken van het dagelijkse leven van mensen met dementie. Een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker, buurman tot sportclub. Een plek waarin mensen met dementie blijven meedoen en erbij horen. Een samenleving waarin ze iets mogen vergeten en worden thuisgebracht als ze verdwalen. Deze avond wordt uitleg gegeven over dementievriendelijk samenleven; wat houdt dat dan in? Hoe doen we dat ? Wat is daarvoor nodig? Naast de persoonlijke verhalen van mensen met dementie en hun mantelzorgers zullen we met elkaar in gesprek gaan en mooie voorbeelden en ideeën uitwisselen.

U bent van harte welkom in het Alzheimer Café op dinsdag 16 juli in PieterBrueghelHuis Middegaal 25 in Veghel. Het Café heeft vrij entree, zaal is open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel. Het Café is een ontmoetingsplek voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact. Op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: of bellen via ONS welzijn: 088-3742525.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top